SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Karlskoga Simförening
Förening

Information till föräldrar och anhöriga
Nedan följer information och tider om var man som förälder önskas vara under lektionerna på simskolan. Det är viktigt att man följer nedanstående regler som Strandbadet har så personalen kan utföra sina arbetsuppgifter även på helgerna.

"Strandbadets personal ansvarar för att städa simhall efter allmänhetensbad varje dag, även helger. På helgerna har personalen har arbetstid till klockan 16.00, vilket innebär att föräldrar till simelever får sitta vid fikaavdelningen inne i simhall efter klockan 16.00. Innan 16.00 får föräldrar sitta på läktaren vid den djupa delen av hoppbassängen istället."

Som ni vet sen tidigare så önskar vi att man som förälder helst sitter ute vid cafeterian under lektionen. Men om man inte kan/vill av olika anledningar så vill vi att man respekterar ovanstående regler. 

Så mellan 14.00-16.00 kan man sitta antingen på läktaren vid den djupa delen av hoppbassängen eller i cafeterian. Mellan 16.00-18.30 kan man sitta antingen vid fikadelen mellan bassängerna eller ute i cafeterian. 

Tack på förhand!
Simningens ABC

”Simningen bygger på ett antal byggstenar som benämns Simningens ABC. Det är följande åtta centrala moment: andas, balansera, doppa, flyta, förflytta, glida, hoppa och rotera. Att ett barn lär sig behärska alla dessa moment är av stor vikt för att han eller hon ska lära sig simma på ett optimalt sätt.


/…/ Momenten ligger till grund för det som brukar kallas vattenvana. Att ha vattenvana innebär främst att känna sig lugn och säker i, och under vattnet. Det tar olika lång tid för olika individer att bli vattenvana /…/” (Simlinjen – Svenska Simförbundets utvecklingstrappa)

4 simsätt
I vår simskola jobbar vi med fyra simsätt enligt Simlinjens riktlinjer. 

Vi börjar med crawl på rygg och mage därför att dessa simsätt är motoriskt lättare för barnen och ligger nära barnens naturliga rörelsemönster. Barn som lär sig simma på egen hand börjar, som bekant, oftast med hundsim. Det tekniskt lite klurigare bröstsimmet påbörjas i Pingvinen. I Fisken får barnen börja simma som delfiner eller sjöjungfrur som introduktion till fjärilsimmet.

"Simlinjen /.../ är flexibel när det gäller val av första simsätt. Det viktiga är att lära ut ett simsätt som passar simmaren."
Avgift och betalning

Simskolan kostar 700 kr/termin. Man blir även debiterad för vår medlemsavgift som är 100 kr/år. Denna avgift är utöver terminsavgiften och fakturering sker en gång per år för alla våra grupper i samband med faktureringen av terminsavgiften. 

 
Fakturan för terminen skickas ut på mail efter några lektioner.
Information
Information till våra medlemmar skickas ut i huvudsak via mail och sms. Vi ber er därför att meddela oss om det sker någon förändring i era kontaktuppgifter. All information finns även här på hemsidan.
Inpassering
Under vissa tider av vår verksamhet har vi en kod på ytterdörren. Denna kod finns för att obehöriga inte ska komma in när vi har vår verksamhet. Koden skickas ut till våra medlemmar inför terminsstart. 

Utpassering: Använd den vita knappen som sitter till höger på väggen. Se till att dörren går i lås igen när ni har gått ut.
Trivselregler
- Duscha hela kroppen (även håret), utan badkläder, innan bad.

- Vi går på bassängkanten.

- Inget bad före eller efter lektion. Det gäller samtliga bassänger, även djungelbadet. Barnen får hoppa i vattnet när
  ledaren har gett sitt tillstånd.

- Omklädningsrummen ska lämnas i samma skick som vi själva vill finna dem.
Fotografering i badhuset

Vi vill göra er uppmärksamma på hanteringen av mobilkameror i badhuset. Med kamera i mobilen har det underlättat för oss att ta en bild var vi än befinner oss.


Av hänsyn till andra är det bra att fråga om lov innan, och även tänka på om det befinner sig någon i bakgrunden som kanske inte vill vara med på bild. Det blir extra viktigt när vi befinner oss i badhuset där våra utövare är iförda badkläder.


I dusch, bastu och omklädningsrum är det förbjudet att fotografera.


Med kameran så nära tillgänglig är det lätt att ta upp kameran för att ta en snabb selfie eller bild på sitt barn. Vi ber er av hänsyn till andra att tänka till en extra gång innan vi tar en bild.
Gruppbyte

Hur länge ett barn är kvar på en nivå är individuellt. Ett barn kan gå igenom en nivå väldigt fort medan annan behöver längre tid, och i nästa nivå kan det vara det omvända. 


Barnen kollas av regelbundet på hur de ligger till i förhållande till målen. Ledarna avgör när barnet är redo att byta grupp och bytet genomförs i början av terminen, mitt i terminen eller efter avslutad termin. 


Inför bytet skickas ett mail ut med barnets nya grupp, dag och träningstid.

Utmanaren
Utmanaren är en jättekul tävling för barnen där de får prova på simning som tävlingsform. Information kommer ut till de grupper det berör när det närmar sig tävlingsdagen.
Önskemål
Önskemål från oss är att föräldrar och anhöriga väntar ute vid cafeterian under verksamheten. Detta för att barnen lättare ska kunna fokusera på ledarnas instruktioner. Vi har många barn i verksamheten och med många på kanten blir det lätt rörigt, vilket kan stjäla barnens uppmärksamhet. 

Anhöriga är välkomna att titta på vad barnen lärt sig vid terminsavslutningarna.
Frågor?
Om ni undrar över något som berör lektionen, så tveka inte att fråga ledarna, före eller efter ditt barns lektion. Om ni undrar något som berör verksamheten i övrigt, så kan ni kontakta oss på telefon 0586-777240 eller maila info@karlskogasf.se.
 
Våra samarbetspartners
Vår webbshop
Stöd oss via Sponsorhuset
Stöd oss via Gräsroten
Besök oss på sociala medier