Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

SIMSKOLA
Vår simskola för barn bygger på simförbundets verksamhet som kallas Simlinjen. Simlinjen är upplagd i nivåer baserat på Simförbundets simmärken.

Momenten för märkena ingår som mål för varje nivå. På första nivån målet vattenvana där barnet ska kunna doppa huvudet, bubbla under vattnet, glida på vattenytan och hoppa ifrån kanten. Målen ökar sedan stegvis i varje nivå för att nå simkunnighet, enligt den nordiska definitionen:


”Simkunnig är den som faller i vattnet, får huvudet under ytan och efter att tagit sig upp till ytan, på djupt vatten simmar 200 meter i en följd varav 50 meter ryggsim”

Simskolan startar upp i augusti på hösten och i januari på våren. Nya barn tar vi in vid varje terminsstart. 

All information om simskolan och hur ni gör en anmälan finns under fliken Bra att veta i menyn till vänster.
Terminsavslutning
2019-11-26 10:30

I helgen är det dags för avslutning på höstens simskola. Avslutningen kommer att vara som en vanlig lektion och anhöriga är välkomna in till bassängerna för att titta på vad barnen har tränat på under terminen.


Alla barnen behåller självklart sin plats på simskolan till våren, så ingen ny anmälan behöver göras. Inbjudan till nästa termin skickas till er via mail senare i januari.


Vi kommer även ha märkesförsäljning på plats. Om man tagit ett märke kommer man få en lapp av ledarna efter avslutad lektion. Om man klarat ALLA målen för sin grupp kommer man också få en uppflyttningslapp. 


Om man inte tagit något märke kommer man få lapp med information om det också, detta så att alla barn får en lapp.  


OBS! Vänligen respektera att Strandbadet städar vid bassängerna mellan 15.00-16.00 och då måste fikaområdet mellan bassängerna och sofforna vara tomma.

 

VARMT VÄLKOMNA!

UTMANAREN
2019-11-12 18:41

Nu på söndag den 17 november 2019 är det dags för höstens UTMANAREN!


Anmälan på kansliet: 15.15-15.45

Insim: 15.45-16.15

Tävlingsstart: 16.30


Eftersom det är UTMANAREN så är det ingen ordinarie träning för deltagande grupper den här dagen, men vi hoppas så klart att så många som möjligt vill vara med och delta. Föräldrar, vänner och bekanta är givetvis välkomna att heja fram våra duktiga simmare den här dagen!


Vad är då UTMANAREN för något?

Jo, UTMANAREN är en jätterolig tävling för våra simmare. Man börjar med att simma 25 meter, därefter 50 och till sist 100 meter. Man kan simma alla fyra simsätt om man vill, eller så väljer man ut de simsätt man tycker är roligast. Efter varje tävling får man diplom. Om man uppfyller de mål och tider som finns så får man klistermärken att sätta på ett till diplom (se bild), och när man uppfyllt alla tider/mål på 25, 50 och 100 meter så får man en pokal. Totalt kan man få upp till 3 pokaler, och när man fått dessa, så har man klarat av hela UTMANAREN!


Vilka grupper får vara med?

UTMANAREN är till för GULDFISKEN, HAJEN, UTMANARE 1, UTMANARE 2, SIMIADEN och UM. Övriga simskolegrupper har lektioner som vanligt. RM/DM hjälper till som funktionärer.


Inpassering till badet

Vi ber att föräldrar och anhöriga ej går in till bassängerna förrän klockan slagit 15.45 så Strandbadets personal hinner städa runt omkring bassängerna innan de slutar för dagen. Tack på förhand!


Fikaförsäljning

Vi kommer ha fikaförsäljning på plats inne i badet från klockan 15.45!


VARMT VÄLKOMNA PÅ HELGENS UTMANAREN!

HÖSTLOV
2019-10-28 14:28

Den här veckan, 28 oktober till 3 november är det uppehåll på simskolan på grund av höstlov. Detta gäller för alla våra grupper i simskolan, från Baddaren och upp till Hajen. 


För att se planeringen för höstens simskola, klicka HÄR!

Märkesförsäljning
2019-10-02 13:26
I helgen är det dags för märkesförsäljning. Om man tagit ett märke kommer man få en lapp av ledarna efter avslutad lektion. Ett märke kostar 32 kronor och en märkessköld 70 kronor. Betalning sker genom faktura eller via Swish (123 589 65 68).

Om man klarat alla målen för sin grupp kommer man även på en uppflyttningslapp. Mer information om den nya gruppen kommer skickas ut under vecka 42. 

Om man inte tagit något märke kommer man få lapp med information om det också, detta så alla barn får en lapp. 

Information om nästa vecka (7-13/10)
Vecka 41 är det ingen simskola för någon av våra simskolegrupper. Detta gäller alla grupper i simskolan, från Baddaren upp till Hajen. Ni hittar planeringen för resterande termin av simskolan HÄR.
Nyheter från våra grupper
Älvdalen 2020, 24/02 11:28 
- Hajen, 26/11 10:40 
- Guldfisken, 26/11 10:38 
- Silverfisken, 26/11 10:36 
- Pingvinen, 26/11 10:35 
- Sköldpaddan, 26/11 10:34 
Nyheter från föreningen
 
Våra samarbetspartners
Vår webbshop
Stöd oss via Sponsorhuset
Stöd oss via Gräsroten
Besök oss på Facebook