DM

Simlinjen

Nivå 8

Måltävling

DM, UGP

Träningens syfte

Förbättrade fysiska egenskaper, som kondition, styrka, uthållighet och rörlighet.

Förbättrade simspecifika färdigheter i alla fyra simsätt.

Individuellt uppsatta prestationsmål.

RM

Simlinjen:

Nivå 5, 6

Måltävling:

Sum-Sim, JSM, SM

Träningens syfte:

Att simmaren ska etablera sig som tävlingssimmare.

Att stimulera till fortsatt utveckling av färdigheter som kommer ha betydelse för den fortsatta prestationsutvecklingen, till exempel förbättrad aerob förmåga, styrka och simteknik, vilket kommer att ge en bättre simork.

Information
2018-04-16 18:22

Hej,

jag vill bara informera lite om vad som händer framåt då Alexander bestämt sig för att trappa ner sin simning efter Swim Open till förmån för skolarbetet. Utifrån det kommer jag att minska mitt engagemang i föreningen.

Vårsäsongen , fram till juli, kommer jag att vara tränare som vanligt på måndagar, tisdagar och fredagar. Therése är som vanligt tränare på onsdagarna och på torsdagarna kommer Rebecca och Yvonne att dela på passen. Söndagarna kommer RM/DM att träna tillsammans med UM. Vad det gäller vårens tävlingar så följer jag med på DM och Jöns Svanberg.

Höstsäsongen håller Simkommittén på att planera för fullt för att ta fram en lösning som blir bra för alla, jag kommer att vara kvar som reservtränare men inte ha någon bestämd dag i veckan och i och med det kommer någon annan att bli ansvarig för RM/DM. Falun-lägret kommer jag inte att följa med på.

Sen är jag som bekant ordförande i föreningen och det kommer jag att vara fram till årsmötet nästa år.

/Åke Nylén

Malsjö Cup - INSTÄLLT!
2018-01-24 13:33
Tyvärr så har Grums Simsällskap blivit tvungna att ställa in Malsjö Cup i år av olika anledningar. Därför försvinner den tävlingen från vårens tävlingskalender. 

Vi får hoppas att den är tillbaka nästa år igen!
Ny organisation hösten 2017
2017-08-06 22:11

Karlskoga Simförening har sedan hösten 2015 arbetat efter SIMLINJEN.

Simlinjen är Svensk simnings utvecklingstrappa och är framtagen som ett verktyg för att hjälpa föreningar att arbeta för en optimal och långsiktig utveckling av sina simmare.

Syftet är att utifrån individens biologiska utvecklingsnivå och mognad ge rekommendationer för vad som bör göras och uppnås i varje utvecklingsstadium. 

Principen är att i takt med att man utvecklar sina färdigheter och byter nivå i Simlinjen, så ökas antalet träningar, träningstid och träningens intensitet.

För de simmare som inte vill nå sina uppsatta prestationsmål på optimal tid, eller när prestationsmålen är lägre än i det utvecklingsstadiet man befinner sig finns nivå 8 i Simlinjen.

Fram tills nu har Karlskoga Simförening saknat en träningsgrupp på Nivå 8 enligt Simlinjen. Men till hösten blir det ändring på det. Vi skrotar träninsgruppen Elit och träningsgruppen Sum-Sim och skapar tre helt nya grupper enligt följande.

Kommande tävlingar
Lör 12/5 14:00
Lör 2/6 14:00
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Tävlingsgrupper, 19/02 21:19 
Tävlingsgrupper, 24/01 13:31 
Tävlingsgrupper, 06/08 21:09 
Nyheter från föreningen
Start, 10/04 11:42 
Start, 03/04 09:12 
Start, 14/03 17:49 
 
Våra sponsorer
Besök oss på facebook