SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Karlskoga Simförening
Simidrott
Minisim

Första lektionen
Kom i god tid så att ni hinner byta om och duscha i lugn och ro. Det är samling på kanten hos ledaren. 

Alla redskap som används i undervisningen står vi för.
Avgift & betalning
Minisim kostar 400 kr för 6 lektioner. Fakturan för detta kommer skickas ut via mail.

Om man deltar på Minisim för första gången så har man möjlighet att prova på på första lektionstillfället. Om man inte känner att det funkar så kan man avboka sin plats men då måste det ske i god tid innan lektion nummer två så vi kan ta in ett nytt barn från reservlistan. Så om man avbokar sin plats samma dag som lektion nummer två är eller efter detta, så är man bunden till att betala hela kursavgiften. 
Information
Information till våra medlemmar skickas ut i huvudsak via mail och sms. Vi ber er därför att meddela oss om det sker någon förändring i era kontaktuppgifter. All information finns även här på hemsidan
Trivselregler
* Duscha hela kroppen (även håret!) utan badkläder, innan bad.

* Vi går på bassängkanten.

* Inget bad före eller efter lektion. Det gäller samtliga bassänger, även djungelbadet. Barnen får hoppa i vattnet när ledaren har gett sitt tillstånd.

* Omklädningsrummen ska lämnas i samma skick som vi själva vill finna dem.
Simmärken
Eventuellt kommer Minisimmarna få ta simmärken. Ledaren meddelar i så fall när och vilka märken som kommer att tas.

Simmärkena kostar 32 kr/st. Betala med Swish 123 589 65 68 eller faktura.
Simskola
Barnen kan börja i vår simskola från det år de fyller fem år och man kan skicka in sin anmälan från och med 1 oktober året innan barnet fyller fem. Simskolan har en egen kölista som ni anmäler barnen till HÄR.

Mer information om simskolan hittar ni HÄR.
Simningens ABC

”Simningen bygger på ett antal byggstenar som benämns Simningens ABC. Det är följande åtta centrala moment: andas, balansera, doppa, flyta, förflytta, glida, hoppa och rotera. Att ett barn lär sig behärska alla dessa moment är av stor vikt för att han eller hon ska lära sig simma på ett optimalt sätt.


/…/ Momenten ligger till grund för det som brukar kallas vattenvana. Att ha vattenvana innebär främst att känna sig lugn och säker i, och under vattnet. Det tar olika lång tid för olika individer att bli vattenvana /…/” (Simlinjen – Svenska Simförbundets utvecklingstrappa)

 
Våra samarbetspartners
Vår webbshop
Stöd oss via Sponsorhuset
Stöd oss via Gräsroten
Besök oss på sociala medier